MIKSI ME OLLAAN ME
TOISILLEEN ENNALTA TUNTEMATTOMISTA TULI ME
Tarinamme alkaa kesän vaihtuessa syksyyn vuonna 2015.
Yrityksissä hyödyntämättömien aineettomien oikeuksien havainnointiin ja kaupallistamisen mahdollisuuksiin keskittyvä IPR-agenttien valmennusryhmä alkoi matkansa kohti itselleen uutta osaamista ja työelämäänsä henkistä rikkautta. Parinkymmenen henkilön ryhmä koostui eri ammattien ja koulutusalojen aikuisista ja jo kokeneista ammattilaisista, kouluttajina maamme parhaat lisensoinnin ja kaupallistamisen ammattilaiset. Kiersimme kutsuttuina puhujina eri puolilla Suomea avaamassa aineettomien oikeuksien mahdollisuuksia eri organisaatioille. Toimeksiantojen myötä meille kehittyi metodi, jossa ongelmaa tarkasteltiin kaupallisen, viestinnällisen, lainopillisen, teknisen, opetuksellisen etc. näkökulmasta. Innostavan työskentelytavan nimesimme parviälyksi.
EMME HALUA EROTA
Suuri osa joukostamme halusi varmistaa hyvän yhteistyön jatkuvan, siksi perustimme KREAM Helsinki osuuskunnan. Katajanokalta löysimme katutason toimitilan työhuoneeksi ja showroomiksi. Saimme edustuksia ja koulutuspyyntöjä sekä juridista osaamista edellyttäviä toimeksiantoja ja uusia jäseniä. Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi merkittävän apurahan käänteisen välitystoiminnan projektille. Neuvottelut teollisuuden piirissä nostivat esiin parviälyn tarpeet ja hyödyn. Aktiivinen kanssakäyminen luovan talouden agenttien ja managerien AGMA ry:n kanssa ja sen hallituksen jäsenyys, sekä vuotuiset Lontoon lisenssimessuilla käynnit pitävät meidät ajan tasalla lisensointiliiketoiminnan kehityksestä.
ME KASVAMME JA TOIMINTAMME LAAJENEE
Kevään 2020 aikana olemme valmistelleet omaa monimediaista tuotantoa television ja sosiaalisen median kanaviin. Neuvottelut televisioyhtiöiden kanssa ovat osoittaneet, että olemme ammattimainen toimija myös moninaisella tuottajakentällä. Joukkoomme kuuluu arvostettuja ja kokeneita tuottajia, kuvaajia, käsikirjoittajia, ohjaajia ja av-alan kouluttajia ja edistäjiä. Olemme iloksemme saaneet myös apurahoja toimintaamme eri säätiöiltä ja valtiolta.
Aineettomien oikeuksien kaupallistaminen edellyttää sekä juridista osaamista että muiden liiketoimintaan kuuluvien osa-alueiden ymmärtämistä. Konsultointi kaupallistamiskysymyksissä on ollut alusta asti yksi keskeisistä palveluistamme.
Toiminnassamme on vahvasti mukana osaamisen lisääminen niin asiakkaiden kuin päämiesten suuntaan. Siksi on luontevaa tarjota koulutusta yrityksille ja organisaatioille, jotka kaipaavat tietoa aineettomien oikeuksien kaupallistamisesta tai ratkaisuehdotuksia mahdollisuuksiin ja haasteisiin, joissa yhdistyy useiden näkökulmien huomioiminen.